n Menu

SvendborgHistorier. En nostalgisk byvandring med originale godtfolk

(1 kundeanmeldelse)

DKK 399.00

Varekategori:

Beskrivelse

Svendborgs Historier er en nostalgisk byvandring tilbage til livet i den gamle købstad. Dengang ”Rosinpigen” og ”Foska” boede i Kattesund og i Boghvedemøllen. Johannes ”Gryn” skabte sunde børn i Foskanerbevægelsen, mens hans datter, Møllemarie i hele 62 år sejlede kapsejladser med toldkrydseren ”Viking”.
Børge Mik fra Gaasetorvets Fællesmarked byttede job med Professor Tribini og udlevede sin ukendte gøglerfars gener på ”Bakken”. Imens var Tribini købmand og solgte Ægte Muld fra Jordløse, Servietter fra Servietunionen, Støjfrie gule ærter og ”Borgmesterens Livret, men prøv den alligevel”.
Bjarne Bekker har kendt dem alle, levet med i tiden og haft en finger med i mangt og meget. Som dengang, Mogens Amdi Pedersen købte Øxenbjerg Dampmølle og poserede venligt på ”Dynekilen” inden Viggo Schultz og bykongen Svend Aage Andersen forhindrede et Tvindimperium på Badehotel Christiansminde.
Forfatteren var ven med tvillingerne Hans og Rasmus og fulgte deres færd gennem livet til Den sidste Parkeringsplads på Svendborg Kirkegård. Blandt de mange events, fortælleren selv skabte, var dengang, organist Hans Mollerup afbrød sømandsbossens valgkamp fra Vor Frue Kirkes klokker. Det skete med ”What Shall We Do With The Drunken Sailor?”. Dengang, Erfred og Dirch bankede på hos dyrlæge Søren Nielsen på Taaasinge og tilbød sig med verdens mindste orkester. Dengang, det var før…

Yderligere information

Størrelse 30 × 24 × 2 cm